Motor – Sleutelcursus

Wat leer je tijdens de cursus?

De motor sleutelcursus is bedoeld voor de beginnende sleutelaar/motorrijder(ster).  Tijdens de cursus krijg je uitleg  over onderwerpen waar je bij de aanschaf van onderdelen op moet letten. Welke banden heb je bijvoorbeeld nodig in de zomer of in de winter? En welke banden passen het best bij jouw rijgedrag? Welke remblokken zijn goed en gaan lang mee? Welke olie moet er in het motorblok en waarom moet dat type olie er in? Hoe vaak moet je koelvloeistof vervangen en wanneer kun je dat het beste doen? Verder leer je tijdens de cursus zelf sleutelen aan je motor onder begeleiding van een monteur. Onderwerpen als banden plakken, motor ketting spannen en olie vervangen komen onder andere aan bod.

 

Theorie en praktijk

De cursus bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. In het praktijk gedeelte wordt er daadwerkelijk zelf gesleuteld aan de motor. Heb je een eigen motor? Neem dan je motor mee, zodat de instructeur tijdens de sleutel cursus alle onderdelen van de motor aan kan wijzen. Zo weet je precies welke onderdelen je moet vervangen of waar je bepaalde onderdelen kunt vinden in je motor. Ook kan de instructeur aangeven welke doppen er opengedraaid moeten worden om bijvoorbeeld de motorolie te vervangen.

 

Cursusduur

De sleutelcursus bestaat uit twee delen, waarbij elk deel 2.5 uur duurt. De delen worden meestal georganiseerd op 2 avonden of op een zaterdag (5 uur aaneengesloten). Na voldoende aanmeldingen wordt er samen met de deelnemers een datum vastgesteld. Wij stellen een ‘overall’ beschikbaar voor alle deelnemers, zodat je eigen kleding goed beschermt is tegen vet en olie.

Datum

apr 01 2023

Tijd

12:00 - 17:00

Kosten

€92.50

Meer Info

Aanmelden

Labels

Motor

Locatie

Rijschool Paul Lam
Molenweg 133, 6543 VA Nijmegen
Website
https://g.page/rijschoolpaullam?share
Categorie

Organisator

Paul Lam
Telefoon
024-377 01 43
Email
info@paullam.nl
Aanmelden
X
Ga naar de bovenkant