Klein Vaarbewijs 1 halen in Nijmegen (Op het moment niet mogelijk)

Wil jij graag het vaarbewijs in 9 uur op zak hebben, meld je dan nu aan voor de dagcursus Klein Vaarbewijs!
De cursus wordt in kleine groepen gegeven. Zo krijg je veel persoonlijke aandacht en word je goed voorbereid op het theorie examen. Tijdens de cursus wordt alle theorie behandeld, worden er oefeningen behandeld en wordt er ingegaan op vragen van cursisten. Op deze manier leer je ook van elkaars vragen en vergroot dit jouw slagingskans.

Waarom een cursus volgen voor het vaarbewijs?

Met het volgen van onze uitgebreide cursus wordt de slagingskans een stuk groter. Het gemiddelde slagingspercentage bij het examen voor het vaarbewijs is 55%. Het verschil in slagingspercentage van mensen die een cursus hebben gevolgd is beduidend hoger dan mensen die zich thuis hebben voorbereid op het examen.

Inhoud van de vaarbewijs cursus

De cursus bestaat uit uitleg over theorie, oefeningen en beantwoorden van vragen. De cursus duurt ongeveer 9 uur en vaak wordt dit verdeeld over twee dagdelen op twee verschillende dagen. Dit kan per cursusmoment verschillen.

Het theorie examen voor het KVB1 dien je zelf te reserveren, dat kan op de website van het CBR. Tevens kun je hier meer informatie vinden over de geldigheid van het vaarbewijs (KVB1), wat je allemaal mag met het vaarbewijs. Er is geen ondergrens gesteld aan de leeftijd voor het vaarbewijsexamen. Ook al slaag je met 16 jaar, het diploma gaat pas in werking vanaf het 18e jaar.

Cursusdata:

Er zijn op dit moment geen cursussen mogelijk. Zodra er weer een cursus beschikbaar komt, zullen wij dit vermelden op deze pagina. 

Wil je graag deelnemen aan deze cursus of een latere cursus? Meld je dan hier aan voor de cursus of schrijf je telefonisch in door te bellen naar 024-377 01 43. Je kunt ook een email sturen naar info@paullam.nl.

Wanneer is het vaarbewijs verplicht?

Het vaarbewijs is verplicht voor een zeil- of motorschip vanaf 15 meter dat niet bedrijfsmatig wordt gebruikt. Verder is het ook verplicht voor het besturen van een waterscooter of jetski en een rubberboot met een lengte kleiner dan 15 meter die harder kan varen dan 20 km per uur. Het aantal PK’s is niet van belang, maar wel de specificaties van de gehele boot. Zo is de mogelijke snelheid van een rubberboot met 6pk vaak sneller dan 20km per uur. Er is nog geen praktijkexamen voor het klein vaarbewijs 1, maar in de landen om ons heen zijn hiervoor al wel examens verplicht. De verwachting is dat Nederland op korte termijn zal volgen en het volgen van een praktijkexamen ook verplicht zal stellen.

Uiteraard komt de praktijk ruimschoots aan de orde, zodat je na de cursus niet alleen het vaarbewijs-diploma gehaald hebt, maar ook echt begrijpt hoe het allemaal werkt. Op deze manier wordt het nog leuker om het vaarbewijs te gaan halen!