Motorrijbewijs – Rijbewijs A1, A2, A & Code 80

Bij rijschool Paul Lam in Nijmegen haal je snel je motorrijbewijs A1, A2, A & Code 80. Paul Lam is de gespecialiseerde motorrijschool van Nijmegen en omstreken. Onze motorinstructeurs zijn enthousiaste motorrijders die nieuwe motorrijders zo goed mogelijk willen leren motorrijden, zodat ook jij veel plezier gaat beleven aan deze mooie hobby. De motorinstructeurs geven motorrijles vanaf de motor, zodat ze alles goed kunnen zien en beoordelen. Je staat tijdens de motorrijles in direct contact met de instructeur. Ook voor het geven van demonstraties is het volgen met een volgmotor noodzakelijk.

Lesmotoren

Doordat de motorinstructeurs nascholingen bij De KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging) volgen, worden ze op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen over het geven van motorrijlessen. Deze ontwikkelingen nemen ze tijdens de motorrijlessen mee, waardoor jij jouw motorrijbewijs sneller kunt behalen. Er wordt motorrijles gegeven met moderne lesmotoren met ABS. Voor de onbeperkte klasse beschikken we over Yamaha Fazers en Diversions (FZ6 en XJ6). Voor de A2 klasse rijden we met een Yamaha. De A1 klasse is ook een KTM motor, maar dan de 125cc Duke. Ook beschikken we over lage lesmotoren voor de kleinere motorrijder.

Motorkleding

Wanneer je nog geen motorrijbewijs hebt, kan het zijn dat je ook nog geen motorkleding hebt aangeschaft. Wij stellen motorkleding beschikbaar die je kunt gebruiken tijdens de motorrijlessen. Er staan 20 helmen, jassen, broeken, laarzen en 20 paar handschoenen klaar voor gebruik. De lessen in motorbeheersing vinden plaats op ons besloten oefenterrein (bij tankstation ANAC in Nijmegen). Daar staan alle pionnen klaar om meteen aan de slag te gaan. Doordat het omkleden, de planning van je motorrijlessen en dergelijke, niet in lestijd gebeurt, kunnen de motorinstructeurs de lestijd goed aan jou besteden.

Voordelig motorkleding bij ons aanschaffen

Het is ook mogelijk om voordelig bij ons motorkleding aan te schaffen wanneer je motorrijlessen wilt volgen. Vraag bij ons op locatie naar de motorkleding en we kunnen je voorzien van alle benodigde motorkleding, helm en handschoenen.

Betalingsmogelijkheden

De kosten van een motor rijbewijs kunnen nogal hoog zijn als je het in één keer moet betalen. Wij denken hierin met je mee en bieden je de volgende mogelijkheden voor het betalen van het motor rijbewijs:

  • Je betaalt per les die je gereden hebt
  • Je betaalt het pakket in één keer

We zullen altijd met je overleggen wat voor jou het beste uit komt. Mocht je tussentijds toch iets willen veranderen aan de betalingsmethodiek, neem dan contact met ons op en we bespreken samen de mogelijkheden.

Let op: De gezondheidsverklaring moet vóór het aanvragen van het praktijk examen door de kandidaat zelf geregeld worden bij het CBR.

intructeurs waren super vriendelijk.Goed voorbereid examen gedaan

Wij hadden al ervaring met deze rijschool Worden altijd goed geholpen en ze komen hun afspraken ook altijd na de instructeurs waren vriendelijk en ik ben goed voorbereid het examen ingegaan, ondanks dat ik het verkeer in Nijmegen niet ken.
- Kerkdriel - 9 december 2021

Uitstekend

Goeie rij instructeurs
- Nijmegen - 8 december 2021

Super fijne rijschool

Team Paul Lam doet er alles aan om jou je (motor) rijbewijs te laten halen. Fijne instructeurs die oprecht betrokken zijn! Ze geven je vertrouwen waardoor je iedere les groeit en niet eindeloos door hoeft te lessen voordat je op [...]
- Nijmegen - 26 november 2021

Zeer prettige rijschool

Zeer prettige rijschool . Alle rijbewijzen gehaald bij Paul lam
- Cuijk - 11 november 2021

Uitstekend

Heel goed geholpen door paullam zowel door de medewerkers op kantoor als door de rij opleiders naar de 1e les zei Remco eerlijk tegen me ik denk dat je een paar lesjes extra nodig hebt ik heb 2 lesjes extra [...]
- Nijmegen - 11 november 2021

Motor theorie examen

Om je motor rijbewijs te kunnen behalen dien je ook te slagen voor je motor theorie examen bij het CBR. Wij kunnen je helpen om de verkeersregels goed te leren op een praktische manier, waardoor je goed voorbereid het theorie examen kunt afleggen. Met onze hulp vergroot je de kans om in één keer te slagen. Het is mogelijk om bij eens een recent theorie boek te bestellen voor de motor theorie. Verder kun je bij ons ook online theorie oefenen of meedoen aan een motor theorie cursus.

Online motor theorie oefenen

Als je graag zelf online wilt oefenen vanuit huis, dan kun je direct via onze website toegang krijgen tot de online oefen modules van 3D motor theorie. Deze module helpt je met het opdoen van de benodigde kennis voor het examen, het maken van oefenexamens en het oefenen van gesimuleerde CBR examens. Je kunt je hier direct aanmelden, of als je de oefen module graag eerst wilt proberen, dan kun je gebruik maken van de demo.

Motor theorie cursus

Je kunt bij ons een 1 daagse motor theorie cursus volgen. De cursus wordt gegeven op onze rijschool in Nijmegen. Bij deze cursus wordt de motor theorie behandeld en wordt er geoefend met lastige verkeerssituaties uit de praktijk. Tevens worden er oefenvragen gemaakt en kunnen er vragen gesteld worden over situaties of regels waar jij nog over twijfelt. Meld je hier aan voor de motor theorie cursus.

Impressie van een motorrijles

Pakketten

Paul Lam onbetwist de motorspecialist!

Wat betekenen categorie A1, A2, A en Code 80?

Het motorrijbewijs is opgedeeld in drie categorieën die afhankelijk zijn van de zwaarte (vermogen) van de motor: categorie A1, A2, en A. Ook is er sprake van code 80 vanaf 21 jaar. Lees hieronder wat de verschillende categorieën betekenen.

Motorrijbewijs – Categorie A1

Categorie A1 is voor de lichte motor en kan behaald worden vanaf 18 jaar. Je moet zowel theorie(ATH)- als praktijkexamen afleggen. Het praktijkexamen bestaat uit voertuigbeheersing(AVB A1) en verkeersdeelneming(AVD A1).

Motorrijbewijs – Categorie A2

Per 31 december 2013 mag je voor je rechtstreekse motorrijbewijs A2 vanaf 20 jaar beginnen met rijlessen. Je moet dan het theorie-examen voor de motor al hebben gehaald, of het autorijbewijs hebben. Als je het theorie-examen(ATH) voor de motor hebt gehaald, kun je vanaf 20 jaar praktijkexamen voertuigbeheersing(AVB A2) en praktijkexamen verkeersdeelneming(AVD A2) doen.
Minimaal 2 jaar na het verkrijgen van je A2-rijbewijs mag je het A-rijbewijs voor de zware motor (onbeperkt vermogen) halen. Je hoeft dan alleen een praktijkexamen verkeersdeelneming(AVD A) te doen.

Motorrijbewijs – Categorie A

Vanaf 24 jaar kun je ook rechtstreeks het motorrijbewijs A halen. Je moet dan een theorie-examen(ATH), een praktijkexamen voertuigbeheersing(AVB A) en een praktijkexamen verkeersdeelneming(AVD A) halen.

Motorrijbewijs – Code 80 vanaf 21 jaar:

Als je het A-rijbewijs behaalt voor je 24e, krijg je code 80 op je rijbewijs. Met die code mag je rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2).

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Je mag dan ook op een zware motor (A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen. Wèl moet je een nieuw rijbewijspasje aanvragen bij de gemeente.

≥ 18 jaar A1 rechtstreeks ATH / AVB A1 / AVD A1
≥ 20 jaar A2 rechtstreeks ATH / AVB A2 / AVD A2
A2 aanvullend A1- rijbewijs ( min. 2 jaar)
Alleen praktijkex. AVD2
≥ 24 jaar A rechtstreeks ATH / AVB A / AVD A
A aanvullend A2- rijbewijs ( min. 2 jaar)
Alleen praktijkex. AVD A
≥ 21 jaar A rechtstreeks Code 80 ATH / AVB A / AVD A, 2 jaar of tot 24 jaar code 80

Met motor rijden ben je nooit klaar. Of je nou net begint na het behalen van je motorrijbewijs of al heel lang motor rijdt. Je kunt altijd nieuwe dingen leren die ervoor zorgen dat je beter kunt motorrijden. Naast een goede basis opleiding bieden wij een breed scala aan andere motoractiviteiten aan.

Erg fijne rijschool met prettige instructeurs. Je wordt goed voorbereid op beide examens en je legt een goede basis voor het motorrijden. Ik heb hier met veel plezier les gehad en alle examens in 1x gehaald!

thumb Leonie Klaassen
Losse Tarieven Prijs
Theorie cursus € 57,00
Privé theorieles € 48,00
Theorie online € 39,00
Theorie examen € 47,50
Theorie examen (individueel) € 109,00
Theorieboek € 30,00
Losse les duo (60 minuten) € 49,00
Losse les solo (60 minuten) € 59,00
Examen AVB € 133,00
Examen AVD € 225,00
Les pakket 8 duo lessen € 380,00