Motorrijbewijs – Rijbewijs A1, A2, A & Code 80

Bij rijschool Paul Lam in Nijmegen haal je snel je motorrijbewijs A1, A2, A & Code 80. Paul Lam is de gespecialiseerde motorrijschool van Nijmegen en omstreken. Onze motorinstructeurs zijn enthousiaste motorrijders die nieuwe motorrijders zo goed mogelijk willen leren motorrijden, zodat ook jij veel plezier gaat beleven aan deze mooie hobby. De motorinstructeurs geven motorrijles vanaf de motor, zodat ze alles goed kunnen zien en beoordelen. Je staat tijdens de motorrijles in direct contact met de instructeur. Ook voor het geven van demonstraties is het volgen met een volgmotor noodzakelijk.

Lesmotoren

Doordat de motorinstructeurs nascholingen bij De KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging) volgen, worden ze op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen over het geven van motorrijlessen. Deze ontwikkelingen nemen ze tijdens de motorrijlessen mee, waardoor jij jouw motorrijbewijs sneller kunt behalen. Er wordt motorrijles gegeven met moderne lesmotoren met ABS. Voor de onbeperkte klasse beschikken we over Yamaha Fazers en Diversions (FZ6 en XJ6). Voor de A2 klasse rijden we met een Yamaha. De A1 klasse is ook een KTM motor, maar dan de 125cc Duke. Ook beschikken we over lage lesmotoren voor de kleinere motorrijder.

Motorkleding

Wanneer je nog geen motorrijbewijs hebt, kan het zijn dat je ook nog geen motorkleding hebt aangeschaft. Wij stellen motorkleding beschikbaar die je kunt gebruiken tijdens de motorrijlessen. Er staan 20 helmen, jassen, broeken, laarzen en 20 paar handschoenen klaar voor gebruik. De lessen in motorbeheersing vinden plaats op ons besloten oefenterrein (bij tankstation ANAC in Nijmegen). Daar staan alle pionnen klaar om meteen aan de slag te gaan. Doordat het omkleden, de planning van je motorrijlessen en dergelijke, niet in lestijd gebeurt, kunnen de motorinstructeurs de lestijd goed aan jou besteden.

Voordelig motorkleding bij ons aanschaffen

Het is ook mogelijk om voordelig bij ons motorkleding aan te schaffen wanneer je motorrijlessen wilt volgen. Vraag bij ons op locatie naar de motorkleding en we kunnen je voorzien van alle benodigde motorkleding, helm en handschoenen.

Betalingsmogelijkheden

De kosten van een motor rijbewijs kunnen nogal hoog zijn als je het in één keer moet betalen. Wij denken hierin met je mee en bieden je de volgende mogelijkheden voor het betalen van het motor rijbewijs:

  • Je betaalt per les die je gereden hebt
  • Je betaalt het pakket in delen
  • Je betaalt het pakket in één keer

We zullen altijd met je overleggen wat voor jou het beste uit komt. Mocht je tussentijds toch iets willen veranderen aan de betalingsmethodiek, neem dan contact met ons op en we bespreken samen de mogelijkheden.

Let op: De gezondheidsverklaring moet vóór het aanvragen van het praktijk examen door de kandidaat zelf geregeld worden bij het CBR.

Top rijschool!

Ik heb les gehad van 3 hele fijne instructeurs voor het motorrijbewijs. Willeke, Remco en Frits zijn heel bekwaam en geven duidelijke instructies om je veilig de weg op te helpen. Plannen van de lessen gaat snel en in goed [...]
- Bergharen - 18 september 2021

Enthousiaste leraren

Enthousiaste leraren die zelf al een motorleven achter de rug hebben en van de hoed en de rand weten. Dat brengen ze allemaal op hun eigen wijze aan je over in de les. Zorg dat je ze allemaal een paar [...]
- Millingen aan de Rijn - 18 augustus 2021

Team Paul Lam bedankt!

Zeer fijne tijd gehad bij Paul Lam, super opgevangen en begeleid door Lincy. Mijn eerste kennismaking met het motorrijden was met Remco, mijn AVB gevolgd bij Frits rustgevend en relaxed hij heeft me klaargestoomd voor het AVB examen en ben [...]
- Nijmegen - 6 augustus 2021

Relax rijlessen.

De CE rijlessen bij Teo en Jeanpaul waren relax. Geen druk geen gepush, je mag fouten maken Annemieke. En goed is goed ga niet voor de 10.
- Huissen - 25 juli 2021

Super

De instructrice was top, ze nam de tijd voor mij en paste zich aan aan mijn persoonlijke leerstijl. Ik heb dit als erg prettig ervaren en het gaf mij veel zelfvertrouwen. Ook het contact met de administratie was top, ze [...]
- Nijmegen - 25 juli 2021

Motor theorie examen

Om je motor rijbewijs te kunnen behalen dien je ook te slagen voor je motor theorie examen bij het CBR. Wij kunnen je helpen om de verkeersregels goed te leren op een praktische manier, waardoor je goed voorbereid het theorie examen kunt afleggen. Met onze hulp vergroot je de kans om in één keer te slagen. Het is mogelijk om bij eens een recent theorie boek te bestellen voor de motor theorie. Verder kun je bij ons ook online theorie oefenen of meedoen aan een motor theorie cursus.

Online motor theorie oefenen

Als je graag zelf online wilt oefenen vanuit huis, dan kun je direct via onze website toegang krijgen tot de online oefen modules van 3D motor theorie. Deze module helpt je met het opdoen van de benodigde kennis voor het examen, het maken van oefenexamens en het oefenen van gesimuleerde CBR examens. Je kunt je hier direct aanmelden, of als je de oefen module graag eerst wilt proberen, dan kun je gebruik maken van de demo.

Motor theorie cursus

Je kunt bij ons een 1 daagse motor theorie cursus volgen. De cursus wordt gegeven op onze rijschool in Nijmegen. Bij deze cursus wordt de motor theorie behandeld en wordt er geoefend met lastige verkeerssituaties uit de praktijk. Tevens worden er oefenvragen gemaakt en kunnen er vragen gesteld worden over situaties of regels waar jij nog over twijfelt. Meld je hier aan voor de motor theorie cursus.

Impressie van een motorrijles

Pakketten

Paul Lam onbetwist de motorspecialist!

Wat betekenen categorie A1, A2, A en Code 80?

Het motorrijbewijs is opgedeeld in drie categorieën die afhankelijk zijn van de zwaarte (vermogen) van de motor: categorie A1, A2, en A. Ook is er sprake van code 80 vanaf 21 jaar. Lees hieronder wat de verschillende categorieën betekenen.

Motorrijbewijs – Categorie A1

Categorie A1 is voor de lichte motor en kan behaald worden vanaf 18 jaar. Je moet zowel theorie(ATH)- als praktijkexamen afleggen. Het praktijkexamen bestaat uit voertuigbeheersing(AVB A1) en verkeersdeelneming(AVD A1).

Motorrijbewijs – Categorie A2

Per 31 december 2013 mag je voor je rechtstreekse motorrijbewijs A2 vanaf 20 jaar beginnen met rijlessen. Je moet dan het theorie-examen voor de motor al hebben gehaald, of het autorijbewijs hebben. Als je het theorie-examen(ATH) voor de motor hebt gehaald, kun je vanaf 20 jaar praktijkexamen voertuigbeheersing(AVB A2) en praktijkexamen verkeersdeelneming(AVD A2) doen.
Minimaal 2 jaar na het verkrijgen van je A2-rijbewijs mag je het A-rijbewijs voor de zware motor (onbeperkt vermogen) halen. Je hoeft dan alleen een praktijkexamen verkeersdeelneming(AVD A) te doen.

Motorrijbewijs – Categorie A

Vanaf 24 jaar kun je ook rechtstreeks het motorrijbewijs A halen. Je moet dan een theorie-examen(ATH), een praktijkexamen voertuigbeheersing(AVB A) en een praktijkexamen verkeersdeelneming(AVD A) halen.

Motorrijbewijs – Code 80 vanaf 21 jaar:

Als je het A-rijbewijs behaalt voor je 24e, krijg je code 80 op je rijbewijs. Met die code mag je rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2).

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Je mag dan ook op een zware motor (A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen. Wèl moet je een nieuw rijbewijspasje aanvragen bij de gemeente.

≥ 18 jaar A1 rechtstreeks ATH / AVB A1 / AVD A1
≥ 20 jaar A2 rechtstreeks ATH / AVB A2 / AVD A2
A2 aanvullend A1- rijbewijs ( min. 2 jaar)
Alleen praktijkex. AVD2
≥ 24 jaar A rechtstreeks ATH / AVB A / AVD A
A aanvullend A2- rijbewijs ( min. 2 jaar)
Alleen praktijkex. AVD A
≥ 21 jaar A rechtstreeks Code 80 ATH / AVB A / AVD A, 2 jaar of tot 24 jaar code 80

Met motor rijden ben je nooit klaar. Of je nou net begint na het behalen van je motorrijbewijs of al heel lang motor rijdt. Je kunt altijd nieuwe dingen leren die ervoor zorgen dat je beter kunt motorrijden. Naast een goede basis opleiding bieden wij een breed scala aan andere motoractiviteiten aan.

    5 star review  Hele fijne rijschool met super fijne rij instructeurs en instructrice. Er wordt ruim de tijd voor je genomen om je uit te leggen hoe iets werkt. Door de fijne werkwijze ben ik voor alle examens voor de motor in een keer geslaagd!

    thumb Madelon M
Losse Tarieven Prijs
Theorie cursus € 53,00
Theorie online € 35,00
Theorie examen € 47,50
Losse les (60 minuten) € 45,00
Solo les (60 minuten) € 53,00
Examen AVB € 127,00
Examen AVD € 217,00
Les pakket 8 duo lessen € 352,00