Vrachtwagen Rijbewijs C 

Bij ons is het mogelijk om een rijopleiding te volgen voor het behalen van je vrachtwagen rijbewijs C. Wij verzorgen deze opleiding voor zowel particulieren als bedrijven en diverse overheids- en semi overheidsinstellingen. De vrachtwagen rijlessen starten vanuit onze rijschool in Nijmegen, dit maakt de lessen zeer effectief. Wij hebben ervaren instructeurs die je snel op weg helpen in het besturen van een vrachtwagen. Tevens gebeurt ook het onderdeel ‘laden en lossen’ op eigen terrein. De rijlessen worden gereden in een Mercedes Actros.

Wil je graag eerst een proefles van 2 uur voordat je besluit om te starten met een vrachtwagen rijopleiding? Dat is bij ons mogelijk. , zodat je daarna kunt kiezen of je door wilt gaan met de vrachtwagen rijopleiding?

Doordat je start vanuit de verkeersschool zijn de lessen zeer effectief ook gebeurt het onderdeel laden en lossen op eigen terrein. Wanneer je bij ons wilt beginnen met het behalen van je vrachtwagen rijbewijs, krijg je bij de mogelijkheid om eerst een proefles van 2 uur te nemen. Hierna kun je een keuze maken uit diverse pakketten en mogelijkheden om je rijopleiding te vervolgen.

Vrachtwagen Rijbewijs en Vakbekwaamheid modules

Wanneer je het vrachtwagen rijbewijs wilt halen, moet je ook één of meerdere theorie examens behalen. Dit hangt ervan af of je het rijbewijs uitsluitend privé wilt gebruiken of (ook) beroepsmatig. Wanneer je rijbewijs C of C1 (zonder code 95) wilt behalen waarmee je alleen privé een vrachtwagen mag besturen, mag je na het behalen van Rijbewijs en Vakbekwaamheid Module 1-C op voor het praktijkexamen.

Wanneer je als beroepschauffeur aan de slag wilt, dien je na het behalen van Module 1-C ook de theorie examens van Vakbekwaamheid Module 2-C en 3-C te behalen. Het leren van de theorie kan nog weleens lastig zijn, aangezien je veel kennis moet opdoen en complexe situaties moet leren herkennen en oplossen. Wij kunnen je helpen om je goed voor te bereiden op de examens. Met een goede voorbereiding vergroot je jouw kans van slagen. Wij bieden de volgende theorie cursussen aan:

Rijbewijs en Vakbekwaamheid Module 1-C (RVM1-C)

Bij deze cursus wordt de vrachtwagen onder de loop genomen. Er wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe de vrachtwagen in elkaar zit, hoe de motor werkt en ook krijg je meer inzicht in de werking van de versnellingsbak. Ook wordt de verkeerstheorie voor de vrachtwagen uitvoerig besproken en is er ruimte om vragen te stellen. Een volledige cursus bestaat uit meerdere dag(delen). Het vakbekwaamheid Module 1 theorie examen bestaat uit 80 meerkeuze vragen en duurt 80 minuten. Het certificaat is 2 jaar geldig. Meld je hier aan voor deze cursus.

Vakbekwaamheid Module 2-C en 3-C (VM2-C+ VM3-C)

In deze cursus worden onderwerpen besproken als veiligheidsaspecten en milieuaspecten. Ook wordt er ingegaan op rijtijden, het invullen van vrachtpapieren en het behandelen van vergunningen. Een volledige cursus bestaat uit meerdere dag(delen). Zowel het examen voor Module 2-C en 3C duren 90 minuten en bestaat uit 65 meerkeuze vragen. Beide certificaten zijn 2 jaar geldig.  Meld je hier aan voor deze cursus.

Impressie van een vrachtwagen rijles

Paul lam is een hele fijne rijschool met professionele rij-instructeurs, binnen enkele maanden heb ik mijn motor A rijbewijs in één keer behaald. De instructeurs zijn rustig en geven duidelijk feedback tijdens en na het rijden, voor de rit bespreken zij aandachtspunten die voorheen zijn geconstateerd en bespreken na de rijles na wat er goed en ook fout ging. Zelf heb ik veel gelest bij Fritz, een hele rustige man die alles goed uitlegt tijdens de les en na bespreekt. Bij AVB lessen legt hij goed uit hoe de motoren werken en wat er bij bepaalde handelingen gebeurt met de motor waardoor ik bewuster ben geworden hoe ik met een motor veiliger en zelfverzekerd kan rijden. Dankjewel; Fritz, Willeke en Remco.

oerba fang Avatar oerba fang

Pakketten

Voor het behalen van je vrachtauto rijbewijs C ben je bij Paul Lam aan het juiste adres!

Theorie cursussen

Tarieven Prijs
Rijles (per uur) € 87,00
Aanvraag praktijkexamen + examen rijden € 464,00
Aanvraag examen Rijbewijs en Vakbekwaamheid Module 1 (RVM1-C) € 93,00
Aanvraag examen Vakbekwaamheid Module 2 (VM2-C) € 93,00
Aanvraag examen Vakbekwaamheid Module 3 (VM3-C) € 93,00

*Gespreide betaling mogelijk.