Vrachtwagen Rijbewijs C 

Bij ons is het mogelijk om een rijopleiding te volgen voor het behalen van je vrachtwagen rijbewijs C. Wij verzorgen deze opleiding voor zowel particulieren als bedrijven en diverse overheids- en semi overheidsinstellingen. De vrachtwagen rijlessen starten vanuit onze rijschool in Nijmegen, dit maakt de lessen zeer effectief. Wij hebben ervaren instructeurs die je snel op weg helpen in het besturen van een vrachtwagen. Tevens gebeurt ook het onderdeel ‘laden en lossen’ op eigen terrein. De rijlessen worden gereden in een Mercedes Actros.

Wil je graag eerst een proefles van 2 uur voordat je besluit om te starten met een vrachtwagen rijopleiding? Dat is bij ons mogelijk. , zodat je daarna kunt kiezen of je door wilt gaan met de vrachtwagen rijopleiding?

Doordat je start vanuit de verkeersschool zijn de lessen zeer effectief ook gebeurt het onderdeel laden en lossen op eigen terrein. Wanneer je bij ons wilt beginnen met het behalen van je vrachtwagen rijbewijs, krijg je bij de mogelijkheid om eerst een proefles van 2 uur te nemen. Hierna kun je een keuze maken uit diverse pakketten en mogelijkheden om je rijopleiding te vervolgen.

Vrachtwagen vakbekwaamheid 1,2 en 3

Wanneer je het vrachtwagen rijbewijs wilt halen, moet je ook het theorie examen RV1 (Verkeer & Techniek) en theorie examen V2C (Administratie) behalen. Wanneer je als beroepschauffeur aan de slag wilt, dien je ook het V3C theorie examen te behalen. Het leren van de theorie kan nog weleens lastig zijn, aangezien je veel kennis moet opdoen en complexe situaties moet leren herkennen en oplossen. Wij kunnen je helpen om je goed voor te bereiden op de examens. Met een goede voorbereiding vergroot je jouw kans van slagen. Wij bieden de volgende theorie cursussen aan:

Vakbekwaamheid 1 (RV1)

Bij deze cursus wordt de vrachtwagen onder de loop genomen. Er wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe de vrachtwagen in elkaar zit, hoe de motor werkt en ook krijg je meer inzicht in de werking van de versnellingsbak. Ook wordt de verkeerstheorie voor de vrachtwagen uitvoerig besproken en is er ruimte om vragen te stellen. Een volledige cursus bestaat uit 4 zaterdagen en 2 doordeweekse dagdelen. Het vakbekwaamheid 1 theorie examen bestaat uit 50 meerkeuze vragen. Het certificaat is 2 jaar geldig. Meld je hier aan voor deze cursus.

Vakbekwaamheid 2 en 3 (V2C + V3C)

In deze cursus worden onderwerpen besproken als veiligheidsaspecten en milieuaspecten. Ook wordt er ingegaan op rijtijden, het invullen van vrachtpapieren en het behandelen van vergunningen. Een volledige cursus bestaat uit 4 zaterdagen en 1 avond casestudies. Het vakbekwaamheid V2C theorie examen bestaat uit 50 meerkeuze vragen. Het V3C examen is een schriftelijke casus van 45 vragen. Beide certificaten zijn 2 jaar geldig.  Meld je hier aan voor deze cursus.

Impressie van een vrachtwagen rijles

    5 star review  Hele vriendelijke rij-instructeurs. Ze zijn gehele les gefocust op jou zo goed mogelijk te leren autorijden. Daarnaast word er goed gecommuniceerd en mee gedacht vanuit het kantoor over het inplannen en evt verplaatsen van rijlessen.

    thumb Nick Leistra

Pakketten

Voor het behalen van je vrachtauto rijbewijs C ben je bij Paul Lam aan het juiste adres!

Theorie cursussen

Losse Tarieven Prijs
Rijles (per uur) € 73,50
Aanvraag praktijkexamen + examen rijden € 453,00
Aanvraag examen RV1 Vakbekwaamheid 1 € 93,00
Aanvraag examen V2C Vakbekwaamheid 2 € 93,00
Aanvraag examen V3C Vakbekwaamheid 3 € 93,00

*Gespreide betaling mogelijk.