Motor sleutelcursus

Wat leer je tijdens de cursus?

De motor sleutelcursus is bedoeld voor de beginnende sleutelaar/motorrijder(ster).  Tijdens de cursus krijg je uitleg  over onderwerpen waar je bij de aanschaf van onderdelen op moet letten. Welke banden heb je bijvoorbeeld nodig in de zomer of in de winter? En welke banden passen het best bij jouw rijgedrag? Welke remblokken zijn goed en gaan lang mee? Welke olie moet er in het motorblok en waarom moet dat type olie er in? Hoe vaak moet je koelvloeistof vervangen en wanneer kun je dat het beste doen? Verder leer je tijdens de cursus zelf sleutelen aan je motor onder begeleiding van een monteur. Onderwerpen als banden plakken, motor ketting spannen en olie vervangen komen onder andere aan bod.

Theorie en praktijk

De cursus bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. In het praktijk gedeelte wordt er daadwerkelijk zelf gesleuteld aan de motor. Heb je een eigen motor? Neem dan je motor mee, zodat de instructeur tijdens de sleutel cursus alle onderdelen van de motor aan kan wijzen. Zo weet je precies welke onderdelen je moet vervangen of waar je bepaalde onderdelen kunt vinden in je motor. Ook kan de instructeur aangeven welke doppen er opengedraaid moeten worden om bijvoorbeeld de motorolie te vervangen.

Cursusduur en data

De sleutelcursus bestaat uit twee delen, waarbij elk deel 2.5 uur duurt. De delen worden meestal georganiseerd op 2 avonden of op een zaterdag (5 uur aaneengesloten). Na voldoende aanmeldingen wordt er samen met de deelnemers een datum vastgesteld. Wij stellen een ‘overall’ beschikbaar voor alle deelnemers, zodat je eigen kleding goed beschermt is tegen vet en olie.

De eerstvolgende cursus wordt gegeven op:

Zaterdag 1 april 2023, van 12:00 tot 17:00
Aanmelden voor deze cursus

Fijne rijschool, zowel de online oefenexamens als de rijlessen waren super. Frits is een rustige instructeur die duidelijke instructies en uitleg geeft waardoor ik minder zenuwen had voor mijn praktijkexamen. Bedankt voor de prettige ervaring!

Saphira M Avatar Saphira M

Techniek & onderhoud van de motor

De cursus ‘techniek en onderhoud motor’ is opgezet om mensen die een gebruikte motor willen kopen handvatten te geven waarmee ze kunnen herkennen wat er nog goed is aan een  motor en wat er versleten is. Ook mensen die straks niet voor ieder kleinigheidje naar de dealer willen, hebben veel baat bij deze cursus. In het theoretische gedeelte krijg je uitleg over allerlei onderwerpen: Wat is de juiste olie voor jouw motor en hoe ververs je de olie? Hoe kun je controleren of de remblokken en remschijven nog goed zijn? Zit er nog genoeg koelvloeistof in de motor?

Inhoud motor sleutelcursus

Tijdens de cursus worden alle onderwerpen die je moet controleren voordat je gaat rijden uitgebreid doorgenomen. Na het volgen van deze cursus kun je veel onderhoud zelf doen en ben je ook in staat om kleine storingen aan je motor te verhelpen. Hierdoor ben je een stuk goedkoper uit in de toekomst. De cursus wordt in overleg (zaterdags of 2 avonden a 2.5 uur) afgesproken en duurt in totaal 5 uur. De kosten voor deze cursus zijn € 92,50 incl. naslagwerk. Bij het definitief aanmelden (na persoonlijk contact met de rijschool) moet er €15,- aanbetaald worden.

Wil je graag je een sleutelcursus bij Paul Lam in Nijmegen volgen? Of heb je eventueel nog vragen? Neem dan contact met ons op!