Sleutelcursus

Cursusdata: 14 maart 2020,  12:00-17:00uur

Deze cursus is bedoeld voor de beginnende sleutelaar/motorrijder(ster).   De inhoud van de cursus bestaat uit: Uitleg  over onderwerpen waar je bij de aanschaf van onderdelen op moet letten (banden, remblokken , olie, etc). Zelf sleutelen onder begeleiding van een monteur (band plakken, ketting spannen, olie vervangen, etc). De cursus bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. In het praktijk gedeelte wordt er daadwerkelijk zelf gesleuteld. Van de mensen die al een motor gekocht hebben wordt verwacht dat ze deze meebrengen naar de cursus zodat alle onderdelen ook bij hun motor aangewezen kan worden. Zoals bijvoorbeeld de accu: De cursus duurt 2x 2,5 uur. Dit wordt georganiseerd op 2 avonden of op een zaterdag (5 uur aaneengesloten). Na voldoende aanmelding wordt er met de deelnemers een datum vastgesteld. Een ‘overall’ is voor iedereen aanwezig.

De cursus ‘techniek en onderhoud motor’ is opgezet om mensen die een gebruikte motor willen kopen handvatten te geven waarmee ze kunnen herkennen wat er nog goed is aan een   motor en wat er versleten is. Ook mensen die straks niet voor ieder kleinigheidje naar de dealer willen, hebben veel baat bij deze cursus. In het theoretische gedeelte krijg je uitleg over allerlei onderwerpen zoals bijvoorbeeld het kunnen herkennen van de juiste olie. Ook de remmen worden goed door genomen.

Alle onderwerpen die je moet controleren voordat je gaat rijden worden uitgebreid doorgenomen. Zodat je in de toekomst niet alleen goedkoper uit bent, maar dat je ook kleine storingen zelf kunt verhelpen.   De cursus wordt in overleg (zaterdags of 2 avonden) afgesproken en duurt 5 uur. De kosten voor deze cursus zijn € 89,- incl. naslagwerk. Bij aanmelding € 15,- aanbetalen.