Rijbewijs AM – Scooter, bromfiets & snorfiets

Het behalen van een scooter rijbewijs AM bestaat uit een theorie examen en een praktijk examen. Bij onze rijschool in Nijmegen bieden we verschillende mogelijkheden aan om jouw brommer rijbewijs zo snel mogelijk te behalen.

Theorie examen oefenen

Het scooter theorie examen kun je behalen door zelf goed te studeren uit een theorie boek. Om je te helpen met het sneller behalen van je theorie examen bieden wij de volgende hulpmiddelen aan:

 • Bestel bij ons het scooter theorie boek en bestudeer alle benodigde theorie uitvoerig. Het boek kost bij ons €30,-
 • Wij bieden ook een theorie examen trainingsboek aan. Hierin staan allerlei oefenopgaven waarmee je je goed voorbereid op het scooter theorie examen. Het oefen theorie examen boek kost €20,- en is te bestellen bij ons op kantoor of via email.
 • Oefen online met onze theorie module. In de online scooter theorie module leer je met behulp van oefeningen situaties te herkennen en lastige verkeerssituaties gemakkelijk op te lossen. De online theorie module kun je gemakkelijk uitproberen middels een demo. Vraag de demo hier aan en/of meld je direct aan om toegang te krijgen tot de online oefen omgeving.

Praktijk examen

Om het scooter praktijk examen te kunnen behalen dien je eerst enkele praktijklessen te volgen. Onze praktijklessen worden gegeven door een ervaren instructeur die met je meerijdt op een bromfiets en je aanwijzingen geeft via een portofoon. De rijlessen zijn altijd solo, dit betekent dat je alleen op de scooter zit en samen met de instructeur, die op zijn eigen scooter rijdt, de weg op gaat. Je krijgt praktijklessen op een Yamaha Neo’s 4. Dit is een scooter die makkelijk te besturen is en er ook nog eens flitsend uitziet. Voor het volgen van de praktijklessen heb je een helm en passende kleding nodig. De helm en de kleding kun je kosteloos bij onze rijschool lenen.

Betalingsmogelijkheden

De totale kosten van je scooter rijbewijs kunnen wat hoog zijn wanneer je het in één keer moet betalen. Wij denken graag met je mee en kunnen je in ieder geval de volgende mogelijkheden aanbieden: :

 • Je betaalt per les die je gereden hebt
 • Je betaalt het pakket in delen
 • Je betaalt het pakket in één keer

We bespreken altijd met je wat voor jou het beste uit komt. Mocht je tussentijds betalingsmethodiek aan willen passen, neem dan contact met ons op en we bespreken samen de mogelijkheden.

Helemaal top

Zo goed behandeld en alles zo goed geregeld bij lam
- Nijmege - 10 november 2021

Super fijne instructeurs die verstand van zaken hebben

Ik heb mijn motorrijbewijs gehaald bij Paul Lam. Heel erg fijn dat de instructeurs zelf ook motorrijders zijn en met de motor met je mee rijden. Ze hebben verstand van zaken en zorgen dat je ontzettend goed voorbereid bent voor de [...]
- Grave - 10 november 2021

Gezellige sfeer

Leuke rij instructeurs, mensen die met passie motorrijden. Geven je zelfvertrouwen om de weg op de gaan.
- Nijmegen - 10 november 2021

Top rijschool!

Ze leggen alles goed en duidelijk uit en je voelt je echt op je gemakt bij hun. Fijne rij-instructeurs!!
- Groesbeek - 10 november 2021

Super tevreden

Ik vond de lessen goed verzorgd en leerzaam. Ook de instructeurs waren vriendelijke en gezellig.
- Niftrik - 10 november 2021

Pakketten

De voordelen van onze bromfiets/scooter (rijbewijs AM) opleiding:

 1. Onze scooter praktijklessen geven we solo, zodat je als enige aandacht krijgt van de ervaren instructeur.
 2. Onze rijlessen zijn net zoals het examen op de openbare weg. Hierdoor leer je zo goed mogelijk deel te nemen aan het verkeer en krijg je geen onnodige lessen op het oefenterrein.
 3. Van iedere cursist houden we een instructiekaart bij zodat we precies weten wat er al geoefend is en wat we nog moeten doen.
 4. Prive les is mogelijk voor zowel theorielessen als praktijklessen.
 5. De planning van de rijlessen en examens kun je telefonisch of fysiek met ons kantoor afspreken. Zo gaat er geen tijd verloren tijdens jouw rijles met het plannen van de lessen en de examens.
 6. Er gaat geen lestijd verloren met het op en neer rijden naar de examen route’s, aangezien onze rijschool vlak bij het CBR in Nijmegen is gevestigd.
 7. We hebben meerdere bromfiets instructeurs waardoor de wachttijden minimaal zijn en we grote flexibiliteit in het plannen van de lessen kunnen bieden.
 8. Onze instructeurs hebben jarenlange ervaring met het geven van bromfiets praktijkles door het gemeentelijk project van Nijmegen, Beuningen, Wijchen, Millingen a/d rijn en Groesbeek.
 9. We gebruiken voor de lessen dezelfde geluidsapparatuur als het CBR. Dit wordt vaak als erg prettig ervaren door onze cursisten.
Losse Tarieven Prijs
Theorie leerboek € 20,00
Theorie examen trainingsboek € 20,00
Theorie online (scooter/bromfiets) € 35,00
Prive theorieles (1 uur) € 46,00
Praktijk les (1 uur, solo-les) € 48,50
Theorie examen (1e of herexamen) € 47,50
Praktijk examen (herexamen) € 223,00
Individueel theorie-examen € 104,00

*Gespreide betaling mogelijk.